Over Fundwijzer


Fundwijzer werd opgericht in 2015. Ons doel is om zo veel mogelijk informatie omtrent (alternatieve) financiering te openbaren. Crowdfunding is een belangrijk onderdeel van de financieringsmarkt. Door gegevens te visualiseren, kan er meer informatie worden verkregen.

Fundwijzer biedt een informatieve overzichtswebsite op het gebied van (alternatieve) financieringen. Een overzichtelijke markt straalt vertrouwen uit, wat kan bijdragen aan de groei van de markt. Fundwijzer biedt op het gebied van Crowdfunding een overzicht met projecten van Nederlandse Crowdfundingplatformen met een European Crowdfunding Service Providers (ECSP)-vergunning. Bedrijven die in Nederland Crowdfundingdiensten verlenen, moeten over een ECSP-vergunning beschikken. Informatie over de projecten van deze Crowdfundingplatformen wordt weergegeven in een interactief overzicht. Fundwijzer zal haar website blijven uitbreiden met informatie omtrent financiering en financieringsvormen om zo ondernemers een goed beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van (alternatieve) financieringen.

De individuele Crowdfundingprojecten van Nederlandse Crowdfundingplatformen worden door Fundwijzer volledig geautomatiseerd verwerkt. Platformen worden, afhankelijk van de grootte van het platform en snelheid van financieren, eens per één, twee of vier uur automatisch bijgewerkt.