Wat doet Fundwijzer?

Fundwijzer biedt een informatieve overzichtswebsite op het gebied van (alternatieve) financieringen. Doelstelling is om zo veel mogelijk informatie omtrent (alternatieve) financieringen te openbaren. Zo biedt Fundwijzer informatie over en een overzicht van crowdfunding, factormaatschappijen, kredietunies en participatiemaatschappijen en brengt Fundwijzer real time de individuele projecten van meer dan 40 Nederlandse crowdfunding platformen bijeen. Een overzichtelijke markt straalt vertrouwen uit, wat kan bijdragen aan de groei van de markt. Wilt u meer weten over Fundwijzer? Kijkt u eens op onze pagina Over Fundwijzer.

Waarom registreren?

Registratie op Fundwijzer is gratis. Als geregistreerde gebruiker kunt u gebruik maken van een aantal extra features. Zo kunt u gebruik maken van gedetailleerdere grafieken, projecten volgen en de voor u interessante crowdfunding projecten signaleren. Daarnaast ontvangt u maandelijks een update met daarin de laatste cijfers omtrent de Nederlandse crowdfundingmarkt. Benieuwd wat u deze features voor een geregistreerde gebruiker exact inhouden? Kijk dan op onze pagina Over Fundwijzer.

Hoe kan ik registreren?

Registreren op Fundwijzer gaat snel en is erg eenvoudig. U hoeft alleen uw interesses, naam en e-mailadres in te vullen. U kunt u op deze pagina registreren.

Hoe worden alle crowdfunding projecten verzameld?

Alle crowdfunding projecten van de opgenomen crowdfunding platformen worden door Fundwijzer volledig geautomatiseerd en real time verzameld. Zo biedt Fundwijzer u één overzicht van alle openstaande crowdfunding projecten van de opgenomen crowdfunding platformen.

Wat is crowdfunding?

Bij crowdfunding wordt een project door middel van een grote groep mensen (de crowd) gefinancierd. Crowdfunding biedt vier verschillende financieringsmogelijkheden, te weten: leningen, aandelenuitgifte, voorverkoop van producten of diensten en donaties. Wilt u meer informatie over crowdfunding? Kijk dan op onze pagina Over Crowdfunding.

Hoe kan ik investeren/doneren in een project?

Fundwijzer is zelf geen crowdfunding platform. Het is daarom niet mogelijk om direct op Fundwijzer te investeren in crowdfunding projecten. Wel kunt u via het overzicht direct doorklikken naar de pagina’s op de crowdfunding platformen om daar te investeren/doneren.

Fundwijzer raadt u te allen tijde aan om een verantwoord deel van uw totale vermogen te investeringen in crowdfunding en uw investering te spreiden over meerdere projecten alsmede over meerdere crowdfunding platformen.

Wat kost crowdfunding?

Voor zowel de ontvangende als de verstrekkende partij zijn er mogelijk kosten. Fundwijzer maakt onderscheid tussen in totaal vier soorten kosten, drie soorten kosten voor de geld-ontvangende partij en de investering- en/of transactiekosten voor de geld-verstrekkende partij. Een volledig overzicht van de in rekening gebrachte kosten van de aangesloten crowdfunding platformen vindt u op onze pagina Kosten Crowdfunding.

Kosten van crowdfunding

Wat is een kredietunie?

Een kredietunie is een coöperatieve kredietvereniging van ondernemers met uitgesloten aansprakelijkheid zonder winstoogmerk. De kredietgevers zijn door de uitgesloten aansprakelijkheid alleen aansprakelijk voor het door hen ingelegde vermogen ingeval een kredietunie in financiële malaise raakt. Wil u meer informatie over kredietunies? Kijk dan eens op onze pagina Over Kredietunies.

Wat is factoring?

Factoring is een vorm van objectfinanciering en is een overkoepelende term voor financieringsvormen op basis van debiteuren. Factoring heeft in Nederland in 2013 voor bijna € 53 miljard bijgedragen aan werkkapitaalfinanciering en valt onder te verdelen in Traditionele factoring, American Style factoring en Reverse factoring. Wilt u meer informatie over factoring? Kijk dan eens op onze pagina Over Factoring.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op middels ons contactformulier of stuur ons een email.