Afgelopen week was er veel aandacht in de media voor de nieuwe gedragscode mkb financiers die afgelopen week werd gepresenteerd vanuit Stichting MKB Financiering.

In het FD werd vooral aandacht besteed aan de nieuwe governance bestuurder Jaap Koelewijn, die voor de toetsing van de gedragscode is aangetrokken en de aansluiting bij Kifid als onafhankelijk klachtenloket. In een radio interview wilde BNR vooral meer weten of de gedragscode als een keurmerk voor betrouwbare financiers gezien kon worden.

Steun vanuit ondernemersnetwerken

Vanuit de diverse ondernemersnetwerken werd het voorstel ondersteund. MKB Nederland schreef hier onder andere over:

”Vanaf 1 juli geldt er een Gedragscode voor aanbieders van alternatieve financiering aan het midden- en kleinbedrijf. De Stichting MKB-Financiering (SMF), waar diverse aanbieders bij zijn aangesloten maakte dat deze week bekend. MKB-Nederland juicht deze stap toe.”

Samenwerking met banken

Vanuit de banken werd ook positief gereageerd op de introductie van de nieuwe code. Chris Buijink, voorzitter van de NVB:

“De banken juichen verbreding van het financieringslandschap toe en verwelkomen de Gedragscode MKB Financiers. Deze gedragscode sluit aan bij het gedachtegoed van onze eerder gepubliceerde bancaire gedragscode en draagt bij aan het vertrouwen en professionalisering van de gehele financieringsmarkt. Het geeft de ondernemer een beter inzicht in het aanbod van de alternatieve financiers. De gedragscode is in het belang van de klant en van de markt als geheel, en zal de samenwerking tussen de diverse financiers ten goede komen.”

Financiële media

Maar ook via online platformen zoals accountant.nl, AccountantWeek, Accountancy van Morgen, crowdfunding,nl, Financieel Management, CrowdfundMarkt, HigherLevel, BankNieuws, FundWijzer, AM:web en Investeerders.nl werd er volop aandacht aan besteed.

Ronald Kleverlaan

Crowdfunding wordt volwassen. Wat zijn de belangrijkste trends en welke impact heeft crowdfunding? Wekelijks verzamel ik de belangrijkste (internationale) artikelen die de trends duiden rond Alternatieve Financiering, Crowdfunding en Community Finance.