De trappenfabrikant Vios Houttechniek in het Zuid-Hollandse Driebruggen wordt overgenomen. De eigenaren Hans Diekema (60) en Jaap Mullié (52) verkopen het bedrijf, dat zij in 2003 in een management-buyout hadden verworven, aan Anders Invest, een vier jaar oude investeringsgroep in Maasbergen.

Het 115 jaar oude Vios is een grote producent van trappen voor de woningmarkt. Het bedrijf is goed voor een omzet van €28 mln, met ruim 150 werknemers. Vios heeft fabrieken in Driebruggen, Hoorn (Fremeyer) en Doetinchem. Mullié en Diekema bouwden het bedrijf uit, mede door overname van kleinere trappenfabrieken die het in de crisisjaren 2008-2014 niet meer konden bolwerken.

Anders Invest koopt 80% van Vios. Het resterende belang van 20% gaat naar Dirk Bergman. Hij is goed bekend met de hout- en bouwmaterialensector, en was in die branche onder mee ceo van Deli Home, eigendom van NPM Capital. Hij wordt bij Vios algemeen directeur.

Flinke groei

Anders Invest koopt 80% van Vios.

De twee partijen noemen geen bedragen. Maar een raming leert dat de transactieprijs rond de €20 mln moet bedragen, rekening houdend met het bruto bedrijfsresultaat van Vios en een in de sector gebruikelijke ‘multiple’ van vijf tot zeven.

Voor Anders Invest is het de vijftiende bedrijfsaankoop. Het voorziet nog flinke groei voor Vios, ‘met het oog op de forse vraag naar woningen de komende tien jaar’, zegt Gerald van Kooten van de investeringsgroep.

 

Lees het hele bericht op: FD.nl