Private-equityhuis Value Enhancement Partners (VEP) gaat investeren in de markt van personeelsbemiddeling. De Amsterdamse participatiemaatschappij neemt daartoe een belang in detacheerder Actos, met het doel hier meer soortgelijke dienstverleners aan toe te voegen.

Dit hebben betrokken partijen woensdagochtend vroeg bekendgemaakt. Actos, met vestigingen in Den Haag, Tilburg en Antwerpen, boekt met veertig consultants een jaaromzet van ongeveer €30 mln. De organisatie bemiddelt bij de plaatsing van ruim 350 medewerkers en zzp’ers bij zowel bedrijven als overheidsinstellingen.

Bouw en techniek

Tot de klanten behoren KLM, Heineken, de gemeente Den Haag en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om uiteenlopende functies, van personeelszaken en communicatie tot bouw en techniek.

‘Wij zien een versnipperde markt waar consolidatie mogelijk is’, zo stelt Bob de Lange, partner bij VEP, doelend op personeelsbemiddeling. Hij verwacht dat Actos zijn omzet in vijf jaar kan verdubbelen door een combinatie van organische groei en acquisities.

Meerderheidsbelang

Actos is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de personeelsbemiddelaars Doxa en InQuest. Nu de integratie is voltooid treden twee aandeelhouders, InQuest-oprichter Peter Kamphuys en Actos-salesmanager Marc Brugman, terug. Zij worden uitgekocht door VEP, dat met deze deal een meerderheidsbelang verwerft.

Het volledige bericht lezen? Kijk op FD.nl.