‘We zijn €3,5 mrd waard’, kopte de Duitse bankenuitdager N26donderdagmorgen. Het bedrijf haalt opnieuw een fors bedrag op bij durfinvesteerders, €170 mln in totaal. Dat komt bovenop de kapitaalronde van €300 mln die het bedrijf eerder dit jaar deed.

Onder de geldschieters veel bekende namen, waaronder Allianz X, het Chinese Tencent en Valar Ventures, het investeringsfonds van de bekende techinvesteerder Peter Thiel. Over de afgelopen jaren heeft N26 in totaal €670 mln ontvangen van zijn kapitaalverstrekkers.

Het nieuwe investeringskapitaal wordt gestoken in het uitbreiden van het klantenbestand in Europa, Brazilië en de Verenigde Staten.

In de VS ging de onlinebank afgelopen week officieel van start. N26 heeft in Europa een eigen bankvergunning, in de Verenigde Staten lift het mee op de bankvergunning van Axos Bank. Tot nu toe heeft de Amerikaanse toezichthouder nog geen fintechbedrijf toestemming gegeven zelfstandig te opereren. De meesten kiezen daarom voor samenwerking met bestaande instituten.

Groeipijnen

N26 is een van de snelstgroeiende onlinebanken in de markt. In de afgelopen twaalf maanden heeft de onderneming zijn werknemersbestand verdrievoudigd naar 1300 medewerkers. Die snelle groei kent ook zijn groeipijnen. De bank heeft recent nog een tik op de vingers gekregen van de Duitse toezichthouder Bafin, vanwege zwakke controles.

Het volledige bericht lezen? Kijk op FD.nl.