Investeerder van het eerste uur Amerborgh verkoopt een deel van zijn belang in Ohpen aan investeringsmaatschappij NPM Capital dat na de overname een 35% belang in het Nederlandse Fintech-bedrijf krijgt. Amerborgh wil met de opbrengsten lopende en nog toekomstige projecten, zoals kunst- en cultuurcentrum ‘het HEM’ in Zaandam, financieren. Ohpen is een snelgroeiend Fintech-bedrijf dat met haar cloud native SaaS core banking platform de spaar- en beleggingsadministratie voor banken en andere financiële instellingen verzorgt.

Rutger Ruigrok, managing director bij NPM Capital zegt in een toelichting: “De technologiesector is voor ons een steeds belangrijker aandachtsgebied in onze investeringsportfolio. Ohpen hadden we al langer in ons vizier en is een van de meest veelbelovende technologiebedrijven die we in de afgelopen jaren hebben gezien. We zijn erg onder de indruk van wat er na tien jaar staat: een cloud native core banking engine, een schitterende klantenbasis en een prachtig fundament voor verdere groei. We zijn heel enthousiast dat wij nu deel kunnen uitmaken van hun toekomst.“

Volgens Matthijs Aler, CEO van Ohpen, betekent de komst van de nieuwe aandeelhouder voor Ohpen een verruiming van de mogelijkheden om toekomstige internationale groei en schaalvergroting te financieren. “We kunnen nog vooruit met het groeikapitaal dat we begin 2018 hebben opgehaald. Met Amerborgh en NPM hebben we een uitgebalanceerde aandeelhoudersstructuur voor de lange termijn waarmee we toekomstige groeiambities willen realiseren. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met het team van NPM.”

Lees het hele bericht verder op: Npm-capital.com