Samen met Management verheugd Main Capital zich om de verkoop van haar meerderheidsbelang in Roxit aan Visma aan te kondigen. Visma is leidende speler in bedrijf kritische applicaties voor private- en publieke ondernemingen in Scandinavië, het Oostzeegebied en de Benelux.

Roxit Groep is een leidende Nederlandse software leverancier op het gebied van front-, mid- en backoffice software voor overheden op gebieden als Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, Ruimtelijke Ordening, Zaaksystemen en Ondergrondse Voorzieningen binnen de private en (semi-) overheidssector. Met een organisatie van bijna 250 medewerkers levert Roxit Groep haar SaaS oplossingen, met een uitgebreid scala aan functionaliteiten, aan meer dan 500 Nederlandse klanten.

De klantenbasis van de groep bestaat uit onder andere: alle Nederlandse gemeenten, waterschappen, provincies, veiligheidsregio’s, milieudiensten, netbeheerders, aannemers en universiteiten. Belangrijke klanten zijn onder andere de Drechtsteden, de provincies Limburg en Overijssel, VodafoneZiggo en Alliander.

Main Capital Partners investeerde in Roxit in 2015 met een focus op het versnellen van de organische groei in bestaande markten. Daarnaast was de strategie gefocust op het verbreden van het bereik en de productsuite in alle branches van de (semi-) overheidssector door het uitrollen van selectieve acquisities in aanpalende segmenten. Als onderdeel van deze strategie heeft Roxit 5 overnames gedaan in de eerste 2,5 jaar van haar samenwerking met Main Capital. De bedrijven Green Valley, Crotec, Cebes, PSMS en Brein hebben zich bij Roxit aangesloten en vormen nu gezamenlijk de Roxit Groep, een leidende speler in front-, mid- en backoffice software.

Visma heeft haar activiteit in de Nederlandse markt exponentieel gegroeid door middel van een aantal acquisities in de laatste 12 maanden, waaronder Visma Connect, Raet, Proactive, Idella en Pink Web. Door de acquisitie van Roxit zet Visma de ontwikkelingen in de Nederlandse markt voort, met €285m aan omzet en meer dan 2,000 medewerkers in deze strategische regio, en versterkt daarmee haar leidende positie in de Europese markt.

Charly Zwemstra (Voorzitter Raad van Commissarissen van Roxit Groep en Managing Partner Main Capital Partners): “We hebben de afgelopen 3,5 jaar een sterke strategische samenwerking gehad met het management van Roxit Groep. In deze periode is de Roxit Groep ontwikkeld van een uitdager tot een leidende speler in de overheidssoftware markt, waar haar oplossingen op dit moment gebruikt worden door alle gemeenten in Nederland. Het was een natuurlijk moment voor de onderneming en het management om de volgende stap te zetten. Wij denken dat het aansluiten bij Visma de beste manier is om de beoogde strategie van het management te versnellen. Wij feliciteren Roxit Groep met hun nieuwe onderkomen en Visma met deze mooie toevoegen aan haar groep.”

Rob Steneker (CEO van Roxit Groep): “In goede samenwerking met Main Capital hebben wij de positie van Roxit Groep in de afgelopen jaren versterkt. Zowel beleid gerelateerde als technologische ontwikkelingen vragen om continue innovatie, investeringen en samenwerking. De missie, visie en waarden van Roxit Groep en Visma vertonen sterke gelijkenissen. We zijn er daarom van overtuigd dat wij onze groeistrategie kunnen continueren als onderdeel van Visma, en zo een stabiele en goede toekomst kunnen bieden aan onze klanten en medewerkers.”

Bron: Main Capital