Main Capital heeft een strategisch belang verworven in HYPE Innovation, een Duitse aanbieder van ideeën- en innovatiemanagementsoftware. Met haar schaalbare oplossingen ondersteunt HYPE Innovation haar klanten om mensen te verbinden en in staat te stellen om processen te verbeteren, omzet te vergroten, kosten te besparen en de digitale transformatie in eigen hand te nemen.

Opgericht als een spin-off van DaimlerChrysler in 2001 is HYPE Innovation uitgegroeid tot een leidende softwarespecialist in de snelgroeiende Enterprise Innovatie softwaremarkt. HYPE Innovation biedt met ca. 120 werknemers oplossingen die haar klanten ondersteunen om de collectieve know-how van werknemers, klanten en partners te verbinden. Het bedrijf helpt klanten ideeën te verzamelen en deze om te zetten in concrete business cases. HYPE Innovation bedient een zeer breed, internationaal klantenbestand van meer dan 220 klanten, met bluechip klanten zoals Airbus, BASF, Bayer, Bombardier, Bosch, Continental, Deutsche Post DHL Group, Fujitsu, Liebherr, Mattel, Munich RE, Nokia, Osram Roche, Saudi Aramco, Siemens, ThyssenKrupp, Toyota, Volvo en Volkswagen. Het bedrijf vertoont een gezonde profitabele groei.

De voortgaande digitalisatie leidt tot kortere innovatiecycli en er vormen constant nieuwe technologieën, industrieën en businessmodellen. Innovatiemanagement met efficiënte communicatie tussen werknemers en ondersteuning van werknemers bij het omzetten van nieuwe business cases en het betrekken van externe stakeholders behoort in toenemende mate tot de bedrijfskritische processen. Industrie analisten verwachten dat de groeiende marktdruk om te innoveren zal leiden tot een stijging in het aantal organisaties dat gebruikt maak van slimme ideeën- en innovatiemanagement oplossingen in de komende jaren.

Main Capital zal HYPE Innovation actief ondersteunen om haar sterke groeimomentum te behouden door verder te internationaliseren en de waarde propositie aan haar klanten uit te breiden. Naast organische groei-initiatieven zullen strategische add-on acquisities een belangrijke groeipilaar zijn om het bestaande productportfolio uit te breiden, verder te internationaliseren en de sterke marktpositie van HYPE Innovation verder te consolideren.

Bron: Main Capital