Een keurmerk voor financieringsadviseurs in het mkb kan een nuttige bijdrage vormen aan het verbeteren van financieringsadvies aan ondernemers. Een eerste belangrijke stap is het bouwen aan een beroepsgroep van financieringsadviseurs. Dat is de voornaamste uitkomst van de verkenning naar een dergelijk keurmerk.

Het verkennende onderzoek is een initiatief van Stichting MKB Financiering. Reden voor het onderzoek zijn de vele veranderingen in het financieringslandschap voor het mkb in de laatste jaren. De stichting is een publiek-private organisatie gestart door het ministerie van Economische Zaken en mkb-financiers, opgericht om de toegang tot klantgerichte en passende financiering voor ondernemers te vergroten.

De meeste partijen zoals mkb-financieringsadviseurs, ondernemers, opleiders en financiers staan positief ten opzichte van zowel een keurmerk als van de realisatie van een beroepsgroep, zo blijkt uit het onderzoek.

Onderzoek bij banken, financieringsadviseurs, ondernemers en toezichthouders

Alle gesproken financieringsadviseurs mkb staan positief over een keurmerk om zich daarmee kwalitatief te onderscheiden richting ondernemers en financiers. Dit geldt ook voor opleidingsorganisaties en overige stakeholders. Ondernemers zien een keurmerk als een ‘nice to have’.

Het volledige nieuwsbericht lezen? Kijk op Accountant.nl.