Fastned, ontwikkelaar van oplaadstations voor elektrische auto’s, wil de komende weken tot 10 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij beleggers via de nieuwe beurs Nxchange. Eerder was Fastned nog genoteerd aan NPEX, maar het wil met een nieuwe beurs direct, zonder tussenkomst van banken of brokers, investeerders in staat stellen aandelen te kopen. Fastned verwacht in totaal de komende jaren zo’n 200 miljoen euro nodig te hebben om door heel Europa 400 nieuwe laadstations te bouwen.

Bij Nxchange kunnen bedrijven zelf geld ophalen bij de beleggers. Tussenpersonen als banken of brokers zijn daarbij niet benodigd. Bedrijven hoeven zich niet aan de complexe IFRS-accountantregels te houden. Voor zo’n € 50.000 moet het al mogelijk zijn om een beursnotering te verkrijgen aan Nxchange.

Op financieel vlak staat Fastned echter onder hoogspanning, zo bleek al eerder uit de publicatie van de jaarcijfers van 2015. In dit artikel van Fundwijzer leest u meer over de financiële situatie van Fastned. Met een omzet van slechts € 75.889,- kwam het netto resultaat over 2015 uit op een verlies van € 3,3 miljoen. Het aantal actieve gebruikers van Fastned blijkt echter wel te stijgen.

Het volledige jaarverslag van Fastned over 2015 kunt u hier vinden.