Nieuwegein, 4 februari 2019 – Meerderheidsdeelneming van Main Capital GOconnectIT versterkt zijn positie in de snelgroeiende glasvezelmarkt met de overname van Swiss Knife uit Almelo. Dit is de tweede overname voor GOconnectIT in korte tijd, wederom ondersteund door Main Capital.

GOconnectIT, leverancier van innovatieve en specialistische software oplossingen voor de infra-branche, zet na de acquisitie van Geodan van den Berg met de overname van Swiss Knife een volgende stap in het creëren van de leidende software groep voor de kabel- en leidingbranche. De samenwerking stelt GOconnectIT in staat zijn positie te versterken in de glasvezelmarkt. Er zal daarnaast intensief worden ingezet op verdere internationalisering van het gezamenlijke productportfolio.

Swiss Knife levert cloud oplossingen en apps voor de binnen- en buitendienst aan een grote klantenbasis in met name de glasvezel sector en de aannemerij. Van meer dan 50% van alle glasvezel aansluitingen in Nederland loopt de planning tot de aansluiting via de systemen van Swiss Knife. PLANRRR is een cloud oplossing om de binnen- en buitendienst te integreren en bedrijfsprocessen in een workflow te definiëren. Het APPEEE platform stelt buitendienst medewerkers in staat veel tijd te besparen middels digitale werkbonnen, inspecties, bezoekverslagen, urenregistratie, kwaliteitsrapportages, enquêtes en meer.  De software oplossingen van Swiss Knife worden onder meer gebruikt door NKM, BAM, Van Gelder en VolkerWessels Telecom.

De combinatie GOconnectIT, Geodan van den Berg en Swiss Knife creëert een organisatie met meer dan 75 medewerkers. De organisatie heeft als gezamenlijk doel aannemers, netbeheerders, telco’s en overheidsinstanties met slimme (mobiele) oplossingen en een breed product portfolio te ontzorgen en met elkaar te verbinden. Er bestaan reeds koppelingen tussen de software van Swiss Knife en GOconnectIT, en deze zullen verder met elkaar geïntegreerd worden.

Samenwerking GOconnectIT – Swiss Knife

Matty van Leeuwen (Directeur GOconnectIT): “Swiss Knife past qua cultuur en visie heel goed bij ons. Zij heeft een sterke positie in de glasvezelmarkt verworven, waardoor wij nu in staat zijn deze markt beter te bedienen.  Met de productenportfolio van Swiss Knife zetten wij verdere stappen in de automatisering van alle registraties op de put.”

Renzo Lunenberg (Directeur Swiss Knife): “Door de krachten te bundelen met GOconnectIT versnelt Swiss Knife haar groei op zowel product-technisch als organisatorisch vlak. De cultuur is zeer vergelijkbaar en de producten complementair.  Samen gaan we  zorgen voor echte first time right processen voor de klant met minimale administratieve ballast.”

Charly Zwemstra (CEO Main Capital): “Onze doelstelling is om in nauwe samenwerking met het management team van GOconnectIT een grote groep op te bouwen met een breed portfolio voor aannemers, netbeheerders, telco’s en overheidsinstanties met onder meer slimme (mobiele) oplossingen.”

Bron: Main Capital.