Investering van Gilde Healthcare stelt Eetgemak in staat om groeiplan te realiseren met onder meer uitbreiding naar België

Utrecht en Frankfurt – Gilde Healthcare, de gespecialiseerde Europese investeerder in de gezondheidszorg, neemt een meerderheidsbelang in Eetgemak over van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8. De overname is de eerste investering vanuit Gilde Healthcare’s nieuwe €200 miljoen private equity fonds voor de zorg. Eetgemak uit Katwijk is marktleider in koelverse maaltijden voor Nederlandse zorginstellingen. Met de toetreding van Gilde als investeerder zal Eetgemak haar positie in de markt verder uitbouwen door te groeien zowel in bestaande als in nieuwe markten, zoals België.

Artsen en diëtisten onderkennen steeds meer het belang van lekkere, gezonde voeding die aansluit bij de wensen van de patiënt in het genezingsproces. Tegelijkertijd bestaat er een constante druk op zorginstellingen om efficiënter te werken en betere zorg te verlenen met minder verzorgend personeel. Met een assortiment van duizenden verschillende koelverse maaltijden biedt Eetgemak ziekenhuizen, zorginstellingen, maar ook mensen thuis een gezonde maaltijd tegen een lage prijs. Bovendien kan Eetgemak door haar schaal en expertise rekening houden met veel soorten dieetbehoeftes van patiënten en bewoners van instellingen.

De investering in Eetgemak past goed in het nieuwe private equity fonds van Gilde Healthcare: “Wij zoeken bedrijven die bijdragen aan de verbetering van zorg. Daarnaast dragen we actief bij aan de ontwikkeling van onze portefeuillebedrijven met onze specifieke kennis en ervaring in de zorgsector. We zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Eetgemak en kijken uit naar een productieve samenwerking,” aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare.

“Gilde’s investering stelt ons in staat om ons groeiplan uit te voeren, niet alleen in Nederland, maar ook over de grens in België. Naast het versnellen van de organische groei, zijn we ook geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingen met partners of mogelijke overnames,” aldus Leo van der Krogt, algemeen directeur van Eetgemak.

Bekijk het bericht op: Glide Healthcare