Internationaal online platform voor MKB-krediet, Funding Circle, is gisteren tijdens de European Fintech Awards gekozen als dé alternatieve financier van het jaar.

De European FinTech Awards vonden op 14 april j.l. in Amsterdam plaats. Hier kwamen innovatieve en disruptieve FinTech bedrijven uit heel Europa bij elkaar. Het evenement werd geopend door ABN Amro CEO Gerrit Zalm. Ook gedelegeerden van o.a. Deutsche Bank, BNP Paribas en Banco Santander spraken in verschillende sessies over de disruptieve FinTech branche. Een aantal onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. MKB financiering en Blockchain technologie.

“De European Fintech Awards zijn één van de belangrijkste evenementen. Wij zijn daarom zeer vereerd om deze mooie award in ontvangst te mogen nemen. Funding Circle is gekozen door een jury van internationale finance professionals, hetgeen dat de relevantie van ons bedrijf benadrukt”, aldus Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland. “Onze focus ligt op het bij elkaar brengen van financieringsbehoeftige kleine en middelgrote bedrijven aan de ene kant en investeerders aan de andere kant. Het MKB wereldwijd beter bedienen, dat heeft onze prioriteit.”

Funding Circle is tevens opgenomen in het overzicht van individuele crowdfunding projecten van meer dan 70 Nederlandse crowdfunding platformen. U kunt dit overzicht hier vinden.