De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een kredietfaciliteit klaargezet voor kleine Nederlandse en Duitse bedrijven. Via online leenbedrijf Funding Circle gaat de instelling de komende twee jaar €100 mln uitlenen om het mkb te ondersteunen. Een niet nader genoemde vermogensbeheerder doet met de bank mee door een extra €25 mln beschikbaar te stellen.

Dat heeft de EIB maandag bekendgemaakt. De gezamenlijke investering is bestemd voor ondersteuning aan aan circa 1600 kleine bedrijven. Die kunnen rekenen op leningen van tussen de €40.000 en €70.000. Ze zorgen voor een geldinjectie ‘die hard nodig is in de sector kleine bedrijven in Europa’, aldus de instelling uit Luxemburg.

Funding Circle schat in dat de faciliteit van de EIB bijdraagt aan het creëren en behouden van ongeveer 2500 banen in Nederland en Duitsland. Eerder heeft de EIB al met succes met het beursgenoteerde leenbedrijf samengewerkt en voor €120 mln aan kredieten in het VK verstrekt. Vanwege de brexit was al bekend dat dit voor de EIB een eenmalige deal was.

 

Lees het hele bericht verder op Het Financieele Dagblad