Easylife Kitchens Kyalami

Easylife Kitchens is een keukenproducent die in Zuid-Afrika actief is. Ze hebben fabrieken in Kaapstad en Johannesburg en 31 showrooms in het hele land. De Kyalami-vestiging (franchise) opereert in Johannesburg onder leiding van manager Quinton. De vestiging heeft momenteel een staf van 7 medewerkers.

In 2018 doneerde Easylife Keukens een keuken aan Legae La Nnete, een opvangtehuis dat mensen helpt te herstellen van misbruik. Eerder schonken ze ook een keuken aan een kleuterschool.

Easylife Kitchens Kyalami heeft financiering nodig om mee te kunnen doen aan aanbestedingen. Lulalend voorziet in de financieringsaanvraag.

Leningbedrag: €62.600
Rente op jaarbasis: 3,75%
Looptijd: 12 maanden

RibX

RibX richt zich op de import, verkoop, verhuur en onderhoud van Rigid Inflatable Boats (RIB’s): speedboten met een vast bodemgedeelte en een met lucht gevulde rubberen rand (tube), gefabriceerd in Zuid-Afrika. Daarbij richten wij ons volledig op het merk Infanta.

RIB’s worden beschouwd als een samensmelting tussen een conventionele boot en een rubberen boot. Ze zijn steviger dan conventionele pleziervaartuigen, maar hebben een aanzienlijk lager gewicht door hun met lucht opgeblazen tubes. Dit zorgt er voor dat een RIB sneller gaat, stabieler is en minder brandstof verbruikt. Bij een RIB is het zwaartepunt veel lager dan bij een conventionele boot, wat de boot zeer geschikt maakt voor ruige omstandigheden.

Het vermogen van een RIB om schokken en wrijvingen te weerstaan tijdens overstappen op grotere boten op zee is de belangrijkste reden waarom RIB’s in de jaren ’60 werden ontwikkeld. Verschillende bedrijfstakken werken met RIB boten zoals bijvoorbeeld reddingsbrigades, marine, kustwacht en douane. De afgelopen jaren hebben RIB’s ook de particuliere (recreatieve) markt veroverd.

Leningbedrag: €175.000
Rente op jaarbasis: 7%
Looptijd: 48 maanden

&Gommer Pensions Group

De &Gommer pensions Group en de Visitatie Commissie Pensioenfondsen zijn gerenommeerde bedrijven in de pensioenbranche. Theo Gommer is vanaf 1998 mede-aandeelhouder van voorgenoemde bedrijven. Ook heeft hij in 2001 Gommer & Partners Pensioen Advocaten opgericht en succesvol in de markt gezet. Sinds januari 2018 is Theo enig aandeelhouder. Hij wil de komende jaren de activiteiten met gerichte acquisitie fors gaan laten doorgroeien. Theo is een zeer bekende naam in zijn vakgebied. Deze naam heeft hij opgebouwd als consultant, advocaat en als docent. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan. Met deze crowdfundlening wordt de resterende lopende financiering van de verkoper conform eerdere afspraken geherfinancierd. De ondernemer verstrekt een tweede hypothecaire inschrijving ten behoeve van de investeerders

Leningbedrag: €650.000
Rente op jaarbasis: 8%
Looptijd: 60 maanden