Platform financiert ruim 16 miljoen in vier jaar tijd in horeca

|Platform financiert ruim 16 miljoen in vier jaar tijd in horeca

Platform financiert ruim 16 miljoen in vier jaar tijd in horeca

Horeca Crowdfunding Nederland heeft in de afgelopen 4 jaar maar liefst 16 miljoen euro gefinancierd voor in totaal ruim 100 horecazaken. Bekende horecazaken danken hun financiering aan het platform zoals onder andere La Cubanita, Proeflokaal Bregje, Dudok, WokToGo en 2-sterren restaurant Tribeca. Het succes van de funding is het resultaat van verschillende factoren. Zo worden alle te financieren ondernemingen grondig getoetst en gemonitord en treft het platform preventieve maatregelen om eventuele achterstallige betalingsverplichtingen te dekken. Deze kritische toetsing heeft tot gevolg dat slechts een heel klein deel van de aanvragen wordt gehonoreerd voor publicatie.

Met het financieren van 100 horecaonderneming heeft Horeca Crowdfunding Nederland een bijzondere mijlpaal bereikt. Als verbindende factor tussen horecaondernemers en investeerders is Horeca Crowdfunding het enige platform in Nederland dat zich enkel en alleen richt op het crowdfunden van horecazaken.

Keimpe Tuinenga (Managing Partner) is blij met 100 succesvolle financieringen: ‘Deze mijlpaal is het bewijs dat onze aanpak werkt. We ontvangen veel aanvragen, die stuk voor stuk uitgebreid getoetst worden. Het ingediende ondernemingsplan, inclusief financiële prognoses, wordt beoordeeld door doorgewinterde experts die zowel operationeel als financieel zeer veel ervaring in de horeca hebben. Deze ervaring is cruciaal voor een beoordeling van een financieringsaanvraag. Daarnaast is persoonlijk contact met ondernemers en investeerders belangrijk voor een succesvolle funding’.

Onderscheidend vermogen
Tot op heden zijn al meer dan 4000 investeerders aangesloten bij Horeca Crowdfunding Nederland. Het rendement is zeer goed, bijna 6% met marginale defaults ten opzichte van andere platforms. Elk project wordt voorafgaand kritisch getoetst door de horeca-experts van het platform ter bescherming van de investeerder én de ondernemer. Gemiddeld wordt er per horecazaak € 165.000 opgehaald.

Over Horeca Crowdfunding
Horeca Crowdfunding Nederland is één van de 50 platforms met een AFM-ontheffing en één van de acht platforms die deel uitmaken van de branchevereniging Nederland Crowdfunding.

2018-06-01T09:48:02+00:00vrijdag 1 juni 2018|Reacties uitgeschakeld voor Platform financiert ruim 16 miljoen in vier jaar tijd in horeca
Op zoek naar begeleiding bij Crowdfunding?
Wij begeleidden de succesvolle crowdfunding campagnes van Het Lokaal op Crowd About Now en Extreme Eco Solutions op Geld voor Elkaar.

Wilt u ook advies en begeleiding bij crowdfunding? Neem dan nu contact op!
Bezoek de Handleiding HTML
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now en Eaglet Eye op Collin Crowdfund!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
The Garment Club op Geldvoorelkaar.nl!