MKB-investeerder Antea heeft zojuist een participatie gerealiseerd in Horequip uit Steenwijk. Horequip is opgericht 1989 en houdt zich bezig met het ontwerpen en turn-key bouwen van (bedrijfs)restaurants. Horequip bedient klanten zoals foodservice ketens, retailers,  accountants- en advocatenkantoren, ziekenhuizen en universiteiten naar grote tevredenheid van de opdrachtgevers. Deze Projectendivisie is goed voor ongeveer twee derde van de omzet. Daarnaast heeft het bedrijf een Service & Onderhoud-afdeling waarmee ongeveer een derde van de omzet wordt behaald. De totale omzet over 2018 bedroeg € 13,6 miljoen. Horequip heeft 31 mensen in dienst.

De directie van Horequip wordt gevoerd door de 52-jarige Mario Peters. Hij is Horequip in 1989 begonnen vanuit zijn zolderkamer en heeft het bedrijf laten groeien tot de onderneming die het nu is. “Ik hou van ondernemen en wil Horequip naar een hoger niveau brengen, nu en in de toekomst. Voor een volgende stap wilde ik een partner bij de onderneming betrekken met kennis, ervaring en knowhow om gezamenlijk de juiste vervolgstappen te nemen. Die partner heb ik gevonden in Antea. Zij zijn gespecialiseerd in het investeren in MKB-bedrijven en hebben een zeer waardevol netwerk van ondernemers achter zich. Het motto ‘Voor en Door Ondernemers’ spreekt mij erg aan en komt ook duidelijk tot uiting in de werkwijze van Antea” aldus Mario Peters, Directeur van Horequip.

Mario Peters zal als directeur van Horequip full-time betrokken blijven. Hij houdt 51,3% van de aandelen. Het belang van Antea in Horequip Group B.V. is 48,7%.

Horequip opereert in de gezond groeiende horeca- en cateringmarkt. Het bedrijf biedt een unieke propositie waarbij de klant volledig ontzorgd wordt doordat Horequip het volledige traject voor haar rekening neemt, van ontwerp tot oplevering van het horecaconcept voor een vaste prijs. Door de nauwe samenwerking met onderaannemers is Horequip in staat om een volledig operationele bedrijfskeuken en cateringconcept op te leveren in een aantal weken, daar waar anderen daar maanden voor nodig hebben. Horequip ziet veel kansen om verder uit te breiden in binnen- en buitenland. De focus zal hierbij met name liggen op Duitsland en Scandinavië. Ook is de verwachting dat de Service & Onderhoud-business zal toenemen.

De investering in Horequip is de tweede in korte tijd. Op 15 maart jl. verwierf Antea een belang van 61,7% in ITrainee in Den Bosch. ITrainee houdt zich bezig met de opleiding en detachering van startende SAP-consultants.

Roelant Scheepens, Partner bij Antea: “Horequip is een mooi bedrijf en financieel zeer gezond. Mario Peters is een gedreven ondernemer en enorm servicegericht. We zijn ervan overtuigd dat we Horequip met ons netwerk van Informal Investors kunnen helpen bij de groeikansen die er zijn, onder andere middels internationale groei, autonoom of middels gerichte acquisities. Binnen de portefeuille van Antea bevinden zich  bedrijven die een raakvlak hebben met horeca. Waar mogelijk zullen we samenwerking tussen deze portefeuille-bedrijven stimuleren.”

Voor meer informatie: www.horequip.eu