Veenendaalse rechtsfilosofe start crowdfunding om promotieonderzoek te financieren

|Veenendaalse rechtsfilosofe start crowdfunding om promotieonderzoek te financieren

Veenendaalse rechtsfilosofe start crowdfunding om promotieonderzoek te financieren

Rechtsfilosofe Marieke Hopman (26), die het grootste deel van haar leven in Veenendaal woonde, is de eerste promovenda in Nederland die een alternatieve manier zoekt om aan financiën te komen voor haar PHD onderzoek. Het betreft een interdisciplinair onderzoek naar kinderrechten, waarbij de eerste casus zich richt op het recht op educatie.

Het onderzoek
Wat betekent recht op educatie voor kinderen, speciaal wanneer je niet naar school kunt? Wie is er verantwoordelijk voor dat kinderen naar school gaan? Om de casus te onderzoeken gaat Hopman naar de Centraal Afrikaanse Republiek, waar door burgeroorlog de scholen al jaren gesloten zijn. Maar ook onderzoekt zij deze casus in Nederland, want, zoals zij aangeeft: ‘ook in Nederland gaan jaarlijks 16.000 kinderen niet naar school. We weten eigenlijk niet waarom dat zo is, en wie deze kinderen precies zijn’.

Crowdfunding
Deze keuze voor een moderne vorm van financiering past binnen de ontevredenheid, over de huidige vormen van financiering voor academisch onderzoek, die al langer heerst. Maar er zijn andere redenen om een crowdfunding campagne te starten. Hopman: ‘Door crowdfunding ontstaat er een groep mensen die zich aan een academisch onderzoek verbindt. Iedereen kan het volgen, bijvoorbeeld door korte video’s die ik post over het onderzoek. Op deze manier is de kans vele malen groter dat mijn onderzoek ook daadwerkelijk effect heeft in de maatschappij. En dat is voor mij het belangrijkste doel.’

Partners
Hopman staat niet alleen met haar project. Het project wordt ondersteund door twee academische en twee maatschappelijke organisaties: Tilburg University, INTERVICT, Defence for Children/ECPAT The Netherlands en het Wetenschapsknooppunt Brabant.

Ambassadeurs
Daarnaast heeft zij een groep ambassadeurs die haar project ondersteunen. Op deze lijst staan o.a. voormalig minister Jan Pronk, die het onderzoek niet alleen ondersteunt maar ook deels begeleidt, en Marc Dullaert, de Nederlandse kinderombudsman.
Pronk: “Grondig onderzoek kan een bijdrage leveren in de zoektocht naar rechtvaardigheid en mensenrechten . Jonge onderzoekers spelen hierin een belangrijke rol. Marieke Hopman is daar een goed voorbeeld van.”

Steun
U kunt dit onderzoek steunen via www.tilburguniversity.edu/RightToEducation.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar: m.j.hopman@tilburguniversity.edu

Bron: Veenendaalse Krant

2015-05-18T09:26:09+00:00maandag 18 mei 2015|Reacties uitgeschakeld voor Veenendaalse rechtsfilosofe start crowdfunding om promotieonderzoek te financieren
Op zoek naar begeleiding bij Crowdfunding?
Wij begeleidden de succesvolle crowdfunding campagnes van Het Lokaal op Crowd About Now en Extreme Eco Solutions op Geld voor Elkaar.

Wilt u ook advies en begeleiding bij crowdfunding? Neem dan nu contact op!
Bezoek de Handleiding HTML
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now en Eaglet Eye op Collin Crowdfund!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
The Garment Club op Geldvoorelkaar.nl!