Fundwijzer brengt u de Vastgoed Crowdfunding 2017! Een overzicht van vastgoed projecten die in 2017 succesvol financiering wisten op te halen door middel van Crowdfunding. Deze lijst is gebaseerd op de op Fundwijzer opgenomen platformen. Uw eigen crowdfunding analyse maken? Gebruik ons Interactieve Dashboard!

Ook meedoen aan een vastgoed project? Momenteel kan dat nog in het project Bruinisse Vastgoed. De benodigde financiering voor het project bedraagt €13.850.000,-.

Bruinisse Vastgoed


Bruinisse Vastgoed B.V. hoopt via het crowdfundingplatform Zibcrowd een bedrag van € 13.850.000 op te halen voor het aankopen en restylen van 58 vakantiewoningen op vakantiepark Aquadelta in Bruinisse. De 58 te restylen recreatiewoningen zullen aan Roompot Recreatiebeheer B.V. worden verhuurd.

Kadijksweg 8 te Den Burg


Via het crowdfundingplatform Newfunding is er een bedrag van €1.550.000 opgehaald voor het realiseren van 3 geschakelde 12 persoons vakantiewoningen in een landelijke omgeving op Texel. Bij de realisatie wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en is straks volledig zelfvoorzienend in stroom en krijgt een zeer beperkt waterverbruik.

Nieuwe eengezinswoningen 1 & 2


Voor het project nieuwe eengezinswoningen zijn 2 crowdfundingcampagnes succesvol afgerond. Via het platform Crowdestate is er totaal een bedrag van €1.600.000 opgehaald. De nieuwe eengezinswoningen zijn gebouwd te midden van veel bestaand groen op het terrein van een voormalige kazerne. Na het grote succes van nieuwe eengezinswoningen was besloten om de propositie te verruimen door het aankopen van een aangrenzend blok van vier woningen.

Bouw beleggingspand Vlissingen

Twee jaar geleden heeft de heer Heeger zijn eerste beleggingspand gekocht in Vlissingen. Hij kwam er al snel achter dat er veel vraag is naar degelijke betaalbare huurobjecten. Daarom wil hij nu op een klein industrieterrein in Vlissingen een loods bouwen en deze opsplitsen in 16 opslagunits. Met de campagne via Geldvoorelkaar.nl heeft hij het benodigde bedrag van € 170.000 opgehaald voor de bouw van de loods.

De Zwaan Vastgoed – VSS Security

De Zwaan Vastgoed heeft via het platfom Collin Crowdfund € 350.000 financiering opgehaald. De Zwaan Vastgoed betreft een nieuw opgerichte B.V. die het onroerend goed aankoopt van W.M. Van Dooren. Bij de inbreng van het onroerend goed wordt tevens een stamrecht gecreëerd, wat fiscale voordelen met zich meebrengt.

Gespreide portefeuille Goslar


Middels de propositie op het platform Crowdestate kon er geïnvesteerd worden in 2 monumentale objecten, bestaande uit 13 appartementen, 4 commerciële ruimtes en 3 garages in Goslar, Duitsland. De objecten zijn goed onderhouden en al enkele jaren is er nauwelijks sprake geweest van leegstand. Beide objecten zijn gelegen in het historische stadscentrum van Goslar. In totaal werd € 225.000 financiering opgehaald.

Achter het Verguld Harnas 1 Den Bosch


Investeren in een van de mooiste panden van de Bossche binnenstad? Het kon via het platform Sameningeld. Midden in de binnenstad op slechts enkele meters van de markt verwijderd bevindt zich een mooi eind 19e-eeuws pand, dat is gesplitst in 3 appartementsrechten, waarvan 1 in het bezit van de heer Bosselink. De totaal opgehaalde financiering voor dit project bedraagt € 105.000.

Aankoop beleggingspand Utrecht


Voor de aankoop van drie appartementen voor een vastgoedportefeuille in Utrecht is er via het platform Geldvoorelkaar.nl een bedrag opgehaald van € 380.000 door middel van 2 crowdfundingcampagnes. De (vrije sector) appartementen staan in de populaire wijk Lombok in Utrecht, aan de Laan van Nieuw Guinea 126. Deze wijk is zeer populair bij zowel huurders als kopers.

Egelantierstraat 19, 19A en 19B, Utrecht


Voor de herfinanciering van de huidige hypotheek van de appartementen op de Egelantierstraat 19 is via het platform Sameningeld een campagne gestart. Het beleggingspand gelegen in de bloemenstraat in Utrecht is aangekocht in 2011 en op een kwalitatief hoogstaande manier verbouwd en klaargemaat voor de splitsing tot drie appartementen die zeer gewild zijn bij de jongere werkenden. Er is € 208.000 aan financiering opgehaald.

Mariou Vastgoed, Vakantiewoning op Kreta Griekenland


Een huis op een idyllische bestemming, ver weg van de drukte van alledag: dromen we daar niet allemaal eens van? Met de campagne Mariou Vastgoed op het platform Waardevoorjegeld waarmee € 50.000 aan financiering werd opgehaald worden recreatiewoningen gerealiseerd in Mariou, aan de kust van Zuid-Kreta.