Een heerlijk geluid is het, vindt de Nijkerker Johan van de Pol. Zo’n lekkere harde plop wanneer je een fles champagne ontkurkt. Die lekkere plop kun je nu ook horen als je een biertje openmaakt of een colaatje. Dankzij de Plopr. Een Nijkerkse uitvinding waar een paar jaar aan is gewerkt. Sinds vandaag staat de Plopr opener op Kickstarter om geld te crowdfunden voor de productie van de eerste exemplaren.

De 27-jarige Johan van de Pol is de uitvinder van de zogeheten Plopr. Hij vertelt: “Vijf jaar geleden tijdens een feestje opende een vriend van mij een flesje bier met de achterkant van zijn aansteker. Het opende met een verbazingwekkend hard ‘plop’ geluid. Na lang proberen lukte mij het die avond uiteindelijk ook om met een flinke ‘plop’ mijn biertje met een aansteker te openen.”

Van de Pol: ”Ik heb geleerd dat elke menselijke beweging kan worden nagebootst door een machine of een gereedschap. Ik beloofde mijn vrienden dat ik iets zou bedenken dat makkelijker was dan zo’n aansteker. Nog hoor ik hun lach nog toen ik dat zei. Juist dát zorgde ervoor dat ik vastbesloten aan de slag ging om een nieuwe opener te ontwikkelen waarmee iedereen makkelijk dat harde geluid plop’ kan maken.”

Meer lezen? Kijk dan op NijkerkNu. Benieuwd naar dit project of direct zelf een Plopr bestellen? Kijk dan dit project op Kickstarter.