House of DJ’s zet slotoffensief in met nieuwe sterren

|House of DJ’s zet slotoffensief in met nieuwe sterren

House of DJ’s zet slotoffensief in met nieuwe sterren

BREDA – Het gaat nog niet zo goed met de financiering van House of DJ’s, het Bredase project om een groot centrum voor de Nederlandse dance-cultuur van de grond te krijgen. De eind maart opgestarte crowdfundingsactie valt namelijk tegen. Van de benodigde 250.000 euro is er pas 63.000 euro binnen. House of DJ’s begint daarom een slotoffensief.

Arnold van der Leden heeft een droom. De Bredanaar wil heel graag een locatie realiseren waar de Nederlandse dance-cultuur centraal staat. Een gebouw met een hall of fame, een experience, een dance-café en wat al niet meer. Een mooi en ambitieus plan, maar de uitvoering kost een hoop geld.

Via crowdfunding wil Van der Leden dan ook 250.000 euro bij elkaar harken. House of DJ’s begon daar eind maart mee. Maar nu, negen dagen voor sluiting, is er slechts 63.000 euro opgehaald.

‘Niet zo heel erg goed’
“Dat loopt nog niet zo heel ideaal”, zegt Arnold van der Leden van House of DJ’s uitermate voorzichtig. “We zitten op een vierde van dat bedrag en is dus niet zo heel erg goed. Het is een fractie, dat klopt. Maar we hebben nog even de tijd en we proberen dat te verbeteren. We zijn een gaaf initiatief met een veel potentie, maar hebben nog wel wat hulp nodig.”

Opstartfase
Naar de reden van de tegenvallende opbrengst kan Van der Leden alleen nog maar gissen. “We zijn dat aan het analyseren”, vertelt de liefhebber van dancemuziek. “Er zijn verschillende mogelijkheden. Het is misschien nog een te vaag idee, het is niet heel concreet. Veel mensen die aan crowdfunding mee doen, willen in iets heel concreets investeren. Zoals een fiets of een lift voor ouderen. Wij zijn nog in een opstartfase. Ik denk dat het daar mee te maken heeft.”

Amsterdam in plaats van Breda
Arnold van der Leden wilde House of DJ’s eerst realiseren in zijn woonplaats Breda, maar na onderzoek koos hij toch op een vrij laat moment voor Amsterdam. Het businessplan voor de hoofdstad ziet er beter uit qua bezoekersaantallen en dus inkomsten.

Meer lezen? Kijk dan op Omroepbrabant.nl.

2017-04-21T13:57:19+00:00 vrijdag 21 april 2017|Reacties uitgeschakeld voor House of DJ’s zet slotoffensief in met nieuwe sterren
Op zoek naar begeleiding bij Crowdfunding?
Wij begeleidden de succesvolle crowdfunding campagnes van Het Lokaal op Crowd About Now en Extreme Eco Solutions op Geld voor Elkaar.

Wilt u ook advies en begeleiding bij crowdfunding? Neem dan nu contact op!
Bezoek de Handleiding HTML
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now en Eaglet Eye op Collin Crowdfund!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
ChargePark op Crowd About Now!
Investeren in crowdfunding projecten?

Nu live:
The Garment Club op Geldvoorelkaar.nl!